Представят книги за Свети Ефрем нови Чудотворец в Търново

На събитието ще гостува гръцкият певец Никос Месогитис

Книгите за свети Ефрем Нови- „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ ще бъдат представени на 17 март в катедралния храм "Рождество Богородично" във Велико Търново. Събитието ще се проведе с разрешението на великотърновския митрополит Григорий.

Автор на произведенията е журналистът от ТВ Европа Ангел Бончев. Премиерата на книгите в старата столица ще бъде специална, заради гостуването на гръцкият певец Никос Месогитис. Той ще разкаже на присъстващите за своите лични преживени чудеса и разказ за уважението и обичта на гръцкия народ към свети Ефрем Нови. Самият Никос Месогитис е представител и на Месогийската епархия в област Лаврио, в Гърция. През 2011 г. Никос бил един от тримата души, присъствали на отваряне раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията. Веднъж, когато му се е молел за помощ свети Ефрем му се е явил и го е приканил да се успокои, и че ще му помогне.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. „Светецът светкавица“ е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България