Предстои подмяна на 66 км водопроводи в сливенско село

„В и К – Сливен” ООД е готово с проект за цялостна подмяна на водопроводната мрежа в сливенското с.Желю войвода, съобщиха от общината в Сливен. Ремонтите ще включват и ремонти на компрометирания външен водопровод на селото, който е причина за големи загуби на вода и множество аварии. Само през август местните жители са преброили над 20 аварии, заради които е било нарушено снабдяването с вода. Общата дължина на новите тръби възлиза на 66 км, като 6 км от тях са на външния водопровод. Средства за строителството се очакват от държавата. „Проведохме разговори със зам.министъра на регионалното развитие за целево финансиране, изпратено е и предложение до финансовото министерство”, съобщи кметът на Сливен Стефан Радев.

Желю войвода е сред големите сливенски села, населението му надхвърля 2 300 души. През следващия програмен период предстоят инвестиции във водопроводните мрежи в селата от общината. Кметът Радев и управителят на „В и К” инж.Севдалин Рашев обсъждат мерки за трайно решаване на проблемите, свързани с водоснабдяването в малките населени места.

На снимката: Управителят на "В и К" инж.Севдалин Рашев /вляво/ и кметът на Сливен Стефан Радев обсъждат проекта за подмяна на водопроводната мрежа в Желю войвода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България