Предупредителни изстрели от полицаи разтървават ромски фамилии в Кюстендил

До предупредителни изстрели във въздуха се наложи да прибегнат кюстендилските полицаи, за да спрат масово сбиване между две ромски фамилии в кв.”Изток”, предаде БТВ. До инцидента се е стигнало след като от полицията са задържали жител на ромския квартал, заради конфликт снощи.

Полицията привикала по един представител на родовете Ропотамци и Гольовци за изясняване на случая. В същото време пред сградата се събрали около 30 души, представители на две враждуващи по между си фамилии. Между тях е възникнал конфликт, замеряли са се с камъни и парчета от плочки пред сградата на ОДМВР.

При сбиването пред сградата на полицията в Кюстендил са пострадали двама души, които са с повърхностни наранявани и без опасност за живота, това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. С цел гарантиране на спокойствието и предотвратяване на нов конфликт в ромския квартал на Кюстендил има засилено полицейско присъствие. Продължава работата по документирането и изясняването на всички факти около инцидента снощи в ромския квартал, както и от сбиване тази сутрин. Действията са под наблюдението на прокуратурата. Работи се и по установяване на всички съпричастни към събитията от тази сутрин лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България