Президентството в отговор на Нинова: Няма постъпили материали от Борисов за предложенията от КСНС

„Към 28.06.2017г. в Администрацията на президента няма постъпили материали, касаещи приетите предложения от проведения на 30.05.2017г. КСНС”. Това се казва в отговор от президентството на питане на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Преди дни председателят на левицата изпрати писмо до президента Радев с въпрос-дали правителството на Бойко Борисов е изпълнило решенията на проведения при него КСНС- да предложи до 20 юни 2017 година "Интегрирано развитие на сектор "Сигурност" и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите пет години".

„Срокът изтече. Моля да ни информирате- изпълнило ли е правителството това решение, което по време на КСНС беше подкрепено от премиера Борисов и предоставени ли са Ви предложенията” -казва още тя.

В писмото лидерът на БСП обяснява, че по искане на ПГ на „БСП за България” в Народното събрание предстои обсъждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

„До този момент, правителството на Бойко Борисов не е предложило такива в Парламента. Ние смятаме, че един от тях трябва да е национална сигурност.”- заявява Корнелия Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България