Президентът заминава на официално посещение в Полша

Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Полша на 4 и 5 октомври 2017 г., по покана на своя полски колега президента Анджей Дуда.

Във Варшава президентите на България и Полша ще проведат среща „на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете държави, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за задълбочаване на двустранните отношения между България и Полша, търговско-икономическото сътрудничество и партньорството в областта на образованието, науката и културата, въпроси от дневния ред на Европейския съюз, приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, отношенията в областта на отбраната и сътрудничество в рамките на НАТО, въпроси на глобалната сигурност и миграцията.

В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи с министър-председателя Беата Шидло, маршала на Сейма Марек Кухчински и заместник-председателя на Сената Михал Северински.

Президентите Румен Радев и Анджей Дуда ще открият във Варшава Полско-български икономически форум с участието на голям брой български фирми.

В Българския Културен Институт в полската столица, президентът Румен Радев ще участва в откриването на изложба и концерт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика