Президентът за Силва Зурлева: Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек

Силва Зурлева беше сред наградените с почетния знак на президента на 28 ноември 2019 г. за принос към инициативите „Българската Коледа“ и „Подкрепи една мечта“

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на Силва Зурлева, журналист, преводач, дългогодишен ръководител на Нова телевизия. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Припомняме, че тази сутрин Силва Зурлева . По първоначални данни от полицията, се касае за нещастен случай.

„Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на телевизията в България“, посочва държавният глава. По думите му близо двадесет години от професионалния си път Силва Зурлева е посветила на управлението и утвърждаването на Нова телевизия като една от най-големите и авторитетни български медии и е дала път на много млади журналисти да утвърдят имената си в професията.

Светла следа оставя и ангажираността на Силва Зурлева с общественозначими каузи като „Българската Коледа“, която всяка година дава своя принос за здравето и лечението на хиляди български деца, отбелязва още президентът Румен Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България