Президентът: Инвестицията във високи технологии е особено ценна за всяко общество

„Инвестицията във високи технологии е особено ценна за всяко общество. Необходимо е да развиваме проекти с обществена значимост, които да привличат младите хора към тези технологии“. Това заяви държавният глава Румен Радев, който прие днес на „Дондуков“ 2 членовете на конкурсното жури за избор на носителите на отличия „Джон Атанасов“ за 2017 г.

На 15 май 2017 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създател на първия електронен цифров компютър, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред основните акценти на разговора бяха провеждането на конкурса през настоящата година, както и основните дейности и предизвикателствата пред развитието на електронното управление в България.

Румен Радев и членовете на журито бяха единодушни, че е-управлението трябва да е приоритет не само за държавната агенция, а за всички институции.

Наградата „Джон Атанасов“ се връчва от 2003 г. на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователските центрове на водещи изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика