Президентът към празнуваща Върбица: Гордейте се с корените си, предавайте любовта към българската култура

Цели пет дни с концерти и спортни надпревари продължават тържествата в шуменската община Върбица по повод традиционния есенен панаир. По време на празника върбичани получиха специален поздрав и от президента Румен Радев.

"Примете моите сърдечни пожелания за здраве и благополучие. Уверен съм, че енергията на участниците и гостите в ежегодния есенен панари ще превърне следващите дни в тържество на фолклорната музика, народното творчество и спортните игри. Гордейте се със воите корени и пазете духа на предците ни. Предавайте на поколенията любовта си към българската култура и обичаи. Радвайте се на споделените мигове с близки и приятели, подкрепяйте се и живейте в разбирателство, работете заедно за добруването на родния си край", казва в приветствието си държавният глава.

Думите му бяха прочетени пред хиляди събрали се на поредния концерт във Върбица.

Специален гост на празника в събота вечерта бе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който също поздрави върбичани и научи от кмета инж.Мердин Байрям за свършеното и предстоящото в общината.

Както "Труд" писа , панаирът беше открит с концерт на Тони Дачева, а на следва вечер сърцата на публиката сгря Валя Балканска. Тя качи на сцената и кметът, заклет нейн почитател. Ашли и Гери-Никол бяха другите гостуващи звезди. Много местни таланти, сред които и възпитаниците на Националното училище за фолклорни изкуства в Котел - Фернандо Филков и Георги Марчев получиха възможност за изява и искрено зарадваха върбичани. Децата на Върбица, участници в концертите, ще бъдат наградени с екскурзия до Замъка в село Равадиново край Созопол, съобщиха от кметството.

В неделя веселбата продължава с конни надбягвания и народни борби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България