Президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука Джон Бейли е обвинен в сексуални посегателства

Джон Бейли, президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука, която връчва "Оскар"-ите, е обвинен в сексуални посегателства, съобщават световните агенции.

В киноакадемията са постъпили за разглеждане 3 обвинения от потърпевши. "Академията разглежда всички жалби конфиденциално, за да могат да бъдат защитени всички страни в спора. Ние няма да коментираме свързаните с тях въпроси, докато процедурата по разглеждането на сигналите не бъде завършена окончателно", се казва в съобщение на филмовата академия.

Разглеждането на обвиненията е започнало в сряда от специален подкомитет на академията, оглавен от Дейвид Рубин. Самият Бейли отказа да коментира ситуацията.

Седемдесет и пет годишният кинооператор и режисьор Джон Бейли беше избран за президент на Академията за кинематографично изкуство и наука през месец август миналата година. Той от дълги години е неин член. Бейли е известен с операторската си работа над "оскароносни" филми, като "Омагьосан ден", "Американско жиголо" и"Обикновени хора".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл