Президентът на Палестина замразява контактите си с Израел

Над 450 са пострадалите по време на протестите в Йерусалим

Палестинският президент Махмуд Абас нареди днес замразяване на всякакви официални контакти с Израел, докато новите мерки за сигурност, въведени от Еврейската държава на Храмовия хълм в Ерусалим, не бъдат анулирани.

Обявявам прекратяване на всички контакти с израелската страна на всички равнища, докато Израел не отмени мерките в Ал Акса и възстанови статуквото, заяви пред медиите Абас, цитиран от световните агенции.

До 450 са увеличи броят на пострадалите в сблъсъците между израелската полиция и мюсюлманите в Източен Йерусалим и редица градове на Западния бряг. По данни на агенция „УАФА” трима вече са починали от раните си.

Медицинска помощ е била оказана на 110 от пострадалите заради атака със сълзотворен газ в Стария град на Йерусалим. Други 23 души са ранени от огнестрелно оръжие, а 147 - от изстреляни срещу тях гумени куршуми, които полицията е използвала за разпръсване на демонстрантите.

Палестинците са гневни заради турникетите и детекторите за метал, инсталирани на контролни пунктове на входовете към Храмовия хълм в Стария град на Ерусалим - свещено за мюсюлмани и юдеи място. Превантивната мярка за сигурност бе наложена, след като миналата седмица там въоръжени палестинци убиха двама израелски полицаи, преди да бъдат ликвидирани. Оттогава в района и на други места по Западния бряг има съпроводени с насилие протести.

https://twitter.com/ahmed_afgani/status/888561567486230529

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток