Президентът на САЩ с призив за смъртно наказание за масови убийства и престъпления от омраза

Снимка: Архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи национално обръщение след смъртоносните престрелки в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо през уикенда.

Тръмп каза, че "може би трябва да се направи повече" за справяне с насилието с оръжие. Президентът добави, че САЩ трябва да предприемат стъпки за ограничаване на "насилствената култура, включително видеоигри, които насърчават насилието", съобщава БГНЕС.

Според президента законите за психичното здраве трябва да бъдат реформирани, за да се улесни идентифицирането на психично разстроените лица.

Тръмп също призова за смъртно наказание за извършители на масови убийства и престъпления от омраза. "Днес се обръщам също и към Министерството на правосъдието да предложи законодателство, гарантиращо, че тези, които извършват престъпления от омраза и масови убийства, ще бъдат изправени пред смъртно наказание и че това смъртно наказание ще бъде отредено бързо, решително и без години на ненужно забавяне", каза Тръмп.

Припомняме, че най-малко 20 души бяха убити, а още 26 бяха ранени, след като в събота вечерта стрелец откри огън в мол „Walmart Cielo Vista“ в град Ел Пасо, Тексас. Заподозреният е идентифициран от полицията като Патрик Крусиос, 21-годишен привърженик на превъзходството на бялата раса.

По-малко от 24 часа по-късно, в неделя, стрелец уби 9 души и рани 27 при отделна стрелба в Дейтън, Охайо. Полицията заяви, че е неутрализирала стрелеца, идентифициран като 24-годишния Конър Бетс, за по-малко от минута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка