Президентът отива в Монтана на гости на освободения от гръцки затвор Иво

Държавният глава Румен Радев ще гостува в Монтана в петък. В областния град на Северозапада той ще се срещне с освободения с негова помощ от гръцки затвор, несправедливо обвинен в убийство Иво Богданов.

Мъжът работел в южната ни съседка като бояджия, за да помага на семейството си в България. Заедно с брат му Константин той бе набеден, че след битова свада са отнели живота на поляка Ричард Ханускевич и прекара осъден близо 7 години зад решетките в Гърция. Пред 2016 г. обаче стана ясно, че полякът е починал от естествена смърт в болница и година по-късно след решение на Върховния съд в Атина Иво излезе от килията и се върна в България при семейството и двете си деца. Президентът Радев сериозно помогнал за освобождаването на Богданов по време на посещението си в Гърция през юни 2017 г., той разговарял за случая с гръцкия си колега Прокопис Павлопулос, и сега искал да се види с преживелия ужаса на затвора невинен българин.

В петък сутринта Румен Радев ще се срещне и разговаря с кмета на Монтана Златко Живков, а след това ще гостува и на семейството на Иво. Посещението на държавния глава в областния град е неофициално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България