Радев: Деница Златева трябваше да остане в правителството, но това е лично нейно решение

Румен Радев

Рано е да давам оценка на това правителство. Все още не сме видели дори управленската му програма. Тя ще бъде факт и му пожелавам успех. Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Народното събрание преди гласуването на новия кабинет с премиер бойко Борисов.

На въпрос дали служебният министър по евроинтеграцията Деница Златева е трябвало да продължи работата си и в кабинета "Борисов 3", държавният глава каза: "Според мен, държавнически погледнато, да. Но това е лично нейно решение".

„Надявам се да има приемственост в областта на председателството на Съвета на ЕС, сигурност на външната политика”, добави Радев.

Според президента е рано да се съди дали кабинетът ще изпълни 4-годишния си мандат. "Това зависи от управленската програма, от начина на реализация на политиките, от приоритетите, които са поставени, но има като че ли един стремеж на всяка цена да бъдат изкарани 4-те години. За мен това гарантира стабилност, но не е най-важният критерий. Най-важният критерий е добре свършената работа", подчерта Румен Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика