Президентът Радев изрази съболезнования на кралица Елизабет II по повод терористичния акт в Лондон

ържавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до Нейно Величество Елизабет II, кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия по повод терористичния акт в Лондон.

„С дълбока скръб приех новината за потресаващия акт на терор, довел до загубата на невинни животи“, заявява президентът Радев, информира прессекретариатът на държавния глава. Българският държавен глава изразява от името на българския народ и от свое име най-дълбоки съболезнования на близките на жертвите и надежда за бързо възстановяване на пострадалите.

„Подобни прояви на омраза и насилие са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани с никакъв аргумент. Република България категорично и остро осъжда това посегателство срещу устоите на морала и хуманността“, се казва в писмото на президента Румен Радев. Държавният глава подчертава, че този потресаващ акт показва, че трябва да останем единни и решителни в борбата срещу терора и че наш общ дълг е да работим за изграждането на по-сигурен и мирен свят.

„Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона“, се казва още в съболезнователното писмото на президента Румен Радев до кралица Елизабет II.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България