Президентът Радев: Имам пълното разбиране и подкрепа на Юнкер

_70w3590Разгледахме важни въпроси, засягащи единството и сигурността на Съюза, каза президентът Румен Радев след първата си среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде БТА.

Президентът е благодарил за всичко, направено досега за България. "Повдигнах и важните въпроси от дневния ред за България, свързани със сигурността, мигрантската криза, икономическото развитие. Имам пълното разбиране и подкрепата на г-н Юнкер, че наистина ЕК ще продължава да оказва своята подкрепа във всички тези области, очакваме и по-специфични направления за работа", посочи президентът Радев.

Юнкер заяви след срещата, че е твърде рано да се говори за отмяна за санкциите, наложени на Руската федерация. „Не мисля, че има че има големи различия между президента и Европейската комисия, когато става въпрос за санкции срещу Русия. Взели сме всички наши решения, тези решения са валидни, и когато трябва да се върнем към тях, ще го направим. Но сега не е времето за промяна“, каза председателят на ЕК, цитиран от Sputnik.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика