Президентът Радев: Обществото ни трябва да отдаде дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината

Вярвам, че обществото ни има необходимата зрялост, с която да отдаде дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината. Мерило за цивилизоваността на една държава е отношението й към нейните ветерани и военноинвалиди. Това е заявил президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който се срещна днес на “Дондуков” 2 с ръководствата на военно-патриотични съюзи и обществени организации в сферата на отбраната и сигурността, съобщи пресслужбата на президентството.

Представителите на военно-патриотичните съюзи са запознала държавния глава със своята дейност и изразиха надежда, че държавните институции ще направят необходимото за поддържането и съхраняване на социалните придобивки и достойнството на ветераните от войните.

„Сред нашите приоритети е да инициираме национална програма за военно-патриотично възпитание и военно обучение на младите хора“, посочил по време на разговора о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. По този въпрос държавният глава изразил своята пълна подкрепа и допълнил, че „във вашата работа има огромно чувство за дълг и тя е мост между поколенията“.

Президентът Радев е бил категоричен, че ценният опит и специфична експертиза на членовете на военно-патриотичните съюзи трябва да бъде използвана при обсъждането и актуализацията на различни стратегически документи в сектор „Сигурност“.

„Системата на Национална сигурност включва и вас, защото без висок дух и мотивация няма как да просъществува и да бъде развивана една армия“, отбелязал още президентът и изразил желанието си за ефективно взаимодействие между президентската институция и военно-патриотичните съюзи.

В срещата взела участие о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, о.р. мл. л-т инж. Петър Велчев от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, доц. д-р Иван Сечанов и д-р Тодор Анастасов от Съюза на ветераните от войните на България, кап. д.п. Атанас Илев – председател на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото запасно войнство, полковник о.р. Спиридон Спиридонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика