Президентът Радев пристигна на посещение в Катар, утре се среща с емира

Президентът на Република България Румен Радев кацна в Държавата Катар на официално посещение до 12 април по покана на Н.В. емира шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, предаде "Канал 3".

Сред темите на разговорите в Доха ще са съвместни проекти във високотехнологични сектори, задълбочаване на партньорството между България и Катар в сферата на енергетиката, иновациите, инфраструктурата, земеделието, увеличаване на инвестициите в български индустриални зони.

Утре, 11 април, президентът Румен Радев ще бъде посрещнат в Доха с официална церемония от емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Освен среща помежду им на четири очи са предвидени и разговори между двете официални делегации.

Румен Радев ще открие Катарско-български бизнес форум и ще се срещне с представители на българската общност в Катар.

Държавният глава ще разговаря с министър-председателя и министър на вътрешните работи на Държавата Катар шейх Абдулла бин Насер бин Халифа Ал Тани.

В рамките на посещението президентът Радев ще се запознае с дейността на фондация "Катар“ за образование, наука и обществено развитие. В Доха държавният глава ще посети и централата на организацията Форум на страните-износителки на газ.

Водената от президента делегация включва представители на изпълнителната власт, на висши учебни заведения, както и представители на десетки български фирми от отбранителната индустрия, иновациите, строителството, биотехнологиите, земеделието и производството на храни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България