Президентът Радев се среща с Шиндзо Абе и Филип Вуянович

Президентът Румен Радев провежда две последователни срещи с японския премиер Шиндзо Абе и с президента на Черна гора Филип Вуянович днес.

С Филип Вуянович не сме доволни от нивото на двустранния ни стокообмен, той може да бъде много по-голям, коментира Радев след срещата си с държавния глава на Черна гора. Президентът каза още, че България оценява високо усилията, които Черна гора полага за своята евроинтеграция. "Тя представлява добрия пример на Западните Балкани как една държава предприема дълбоки и сериозни реформи, как постига добро бъдеще и за себе си, и за своите съседи“, заяви Радев.

По думите му основният приоритет на Председателството на Съвета на ЕС е перспективата за интеграция на Западните Балкани. По думите му, темата води до повишаване на комуникацията между държавите от региона.

„Ще работим за свързаността на региона. Важно е за нас нашите граждани да могат да пътуват по-добре, по-често и по-свободно. Оттук ще се засилят и в контакти, касаещи инвестиции, бизнес, образование, култура“, каза Румен Радев.

Вчера по време на срещата си с премиера Бойко Борисов японският му колега Шиндзо Абе също подкрепи идеята за интеграцията на балканските държави в Евросъюза.

Както , на официалната вечеря снощи Бойко Борисов е получил кимоно и сертификат за шести Дан от международната федерация по киокушин-кай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика