Президентът Радев ще изложи мотивите си за скандалния законопроект в обръщение към нацията

Президентът Румен Радев ще изложи мотивите си за ограничаване на избирателните права на българите, живеещи в чужбина в официално обръщение към нацията, обяви той пред журналисти в Ловеч, където заедно със своята съпруга бе на неофициално посещение по случай празника Цветница, предаде БТА.

"Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията", заяви Радев в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват или да бъдат ограничени правата им.

Запитан дали е застрашена сигурността на България след поредицата атентати в Европа той посочи, че наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато. "Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки", каза още Радев.

Той добави, че очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство. "Има много проблеми, които то трябва да решава", добави президентът.

Той поздрави гражданите на Ловеч с Цветница, като подчерта, че това е един прекрасен български празник и българското трябва да се пази.

Традиционно в Ловеч за Лазаровден и за Цветница се организират базари със стоки на занаятчии от цялата област. Президентът Радев се спря и разгледа с интерес занаятчийските произведения на известната грънчарска фамилия Тинкови.  Посещението било толкова изненадващо за ловчанлии, че дори активисти на БСП не са знаели за неговата визита. Освен президеншата, Радев бил съпроводен от няколко бодигардове от НСО.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика