Президентът Румен Радев на Петрова нива: Само народ, който помни своето минало, е готов за бъдещето

Президентът Румен Радев присъства на тържествената заря на Петрова нива. Съборът тази година чества 114 години от Илинденско Преображенското въстание и продължава, и днес /неделя/. Държавният глава бе посрещнат с аплодисменти от събралите се да почетат паметта на илинденци- преображенци.

"За мен е чест да бъда с вас в сърцето на Странджа в този свят ден... Този трагичен епизод от нашата история е урок за цената на свободата и нуждата тя ревностно да се отстоява. Затова сме длъжни да бдим над земята и суверенитета си, да пазим паметта за жертвите, да помним за хилядите изоставени домове и имоти и да продължим да отстояваме правата си. Само народ, който помни своето минало, е готов за бъдещето", каза в словото си президентът.

На Петрова нива той бе с първата дама, посрещнаха ги кметът на Малко Търново Илиян Янчев и председателя на Тракийските дружества Красимир Премянов.

На събитието, в памет на героите от Илинденско-Преображенското въстание, бяха и областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, депутати от ГЕРБ и БСП, много общественици, хиляди българи-патриоти.

Днес президентът ще присъства и на националното честване на 1100 години от битката при Ахелой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България