Президентът с пистолета „изгърмя“ за 3 години

Иван Савидис, президент на ПАОК, бе изхвърлен от футбола за три години и няма да има достъп до нито един стадион през този период. Руският олигарх се превърна в главно действащо лице по време на инцидентите в края на дербито срещу АЕК на 11 март. Тогава в 90-ата минута Фернандо Варела вкара гол за „черно-белите“, който реферът Йоргос Коминис отмени заради засада. Това вбеси Савидис. Босът нахлу на терена с пистолет на кръста и бодигардове, които разпръснаха всички наоколо. Полицията, която охраняваше срещата, само гледаше. Босът марширува демонстративно и заплашително към реферите, които се бяха скупчили и се чудеха какво става.

„Ти си приключил със съдийството“, изкрещя Савидис към рефера.

Мачът бе прекратен, а първенството в Гърция спряно от правителството. Близо три седмици след скандала вече има наказания.

Освен изхвърлянето от футбола Савидис е глобен и със 100 000 евро.

От актива на ПАОК пък се отнемат три точки сега, а отборът ще стартира следващия сезон и с две точки по-малко. На АЕК пък е присъдена служебна победа с 3:0 в дербито. ПАОК ще трябва да изиграе следващите си три домакински мача без фенове, а глобата за клуба възлиза на 63 000 евро.

След обявените наказание правителството разреши футболният шампионат да бъде подновен. Прекратяването на първенството в Гърция е трето за последните 3 години.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят