През април продължава набирането на работници за предприятията в ТИЗ

Привличането на кадри за предприятията в ТИЗ (Тракия икономическа зона) от общини с висока безработица ще продължи през април, когато ще се проведе вторият етап на проекта "Информационни дни на кариерата". Според предварителния график срещите с работодателите от ТИЗ ще стартират на 1 април в Пазарджик и ще продължат в Септември (8 април), Ямбол (15 април), Червен бряг (22 април) и Плевен (29 април). До 9 март ще станат ясни и точните дати за предварителните срещи в близки до тези 5 града населени места.

Първият етап на "Информационни дни на кариерата" се проведе от 24 януари до 11 февруари, като кампанията включваше 5 срещи с работодатели от "Сенсата Технолоджис", "АББ", "Белла", "Биомашиностроене", "Кауфланд" и "Либхер Хаусгерете - Марица" в Монтана, Ловеч, Сливен, Бяла Слатина и Стамболийски. В още 10 населени места бяха организирани подготвителни срещи.

Над 1000 души кандидата посетиха събитията и започнаха процеса по кандидатстване, а много от тях вече са на етап интервюиране и подготовка за преместване в Пловдив. За някои от компаниите, при които този процес е по-ускорен, дори вече има служители, които са се преместили в Пловдив и са започнали работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони