През нощта са работили над 150 снегорина в столицата

В София във връзка с непрестанните валежи от сняг през цялата нощ на терен са действали без прекъсване над 150 машини, съобщават от Столична община.

Снегопочистващата техника извършва разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Приоритетно се работи по опасни, стръмни пътни участъци и улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. Валежите от сняг продължават и към момента. Обстановката е усложнена.

Градският транспорт се движи при зимни условия по всичките си маршрути.

В момента продължава разпръскване на смеси и избутване на сняг във всички райони. Работи се и по Южната дъга на Столичен околовръстен път. Опесъчаване и избутване на сняг се извършва и в парк Витоша по пътищата „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”.

По данни на БАН към 5.00 часа тази сутрин снежната покривка в София е 25 см.

Прогнозата за днес е за продължаващ снеговалеж, във връзка с което молим гражданите, които имат възможност, да не излизат с автомобилите си. Предупреждаваме шофьори и пешеходци да се движат внимателно. Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Почистват се прилежащите площи към спирките на градския транспорт в „Лозенец”, „Триадица”, „Студентски”, „Средец” и други райони.

Собствениците на търговски обекти, офиси, етажни собствености да почистят прилежащите пространства пред съответните сгради.

Тази нощ в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора са постъпили 146 души. Гражданите могат да сигнализират за хора, нуждаещи се от настаняване на тел 02 /9875555 или 112, 02/9377303.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България