Прекратиха наказателно производство за смъртта на габровка

Снимка: Архив

С постановление на Окръжна прокуратура-Габрово е прекратено наказателното производство по повод смъртта на Веселина Т., която около 13 часа на 4 юни миналата година е била намерена паднала от терасата на жилището си на 7-мия етаж.

Наказателното производство беше образувано срещу неизвестен извършител за убийство по чл.115 от Наказателния кодекс. При разследването са събрани всички необходими доказателства за изясняване на протеклите събития, в т.ч. са проверявани и такива, посочени от близките на починалата. Проведени са разпити на множество свидетели и са назначени експертизи.

Установено е, че Веселина Т. се е прибрала около час преди смъртта си сама в апартамента. При разследването не са намерени доказателства, които да сочат, че в периода от прибирането й до момента на смъртта й в жилището е имало и друго лице. Не са установени следи от насилие, в т.ч. и сексуално. Изяснено е, че непосредствено преди да се прибере, Веселина Т. е била в заведение, където, според свидетели, е употребила алкохол и наркотични вещества. Установена е висока концентрация на алкохол и наркотици, водеща до зрителни и слухови халюцинации и състояние, наподобяващо остра фаза на шизофрения. Не е установено да е била склонявана към самоубийство.

На база събраните доказателства разследването е установило, че не се касае за убийство, а за нещастен случай, при който младата жена сама се е хвърлила от терасата.

Постановлението на прокуратурата подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право