Премахват имотите на "ало" измамниците от Горна Оряховица, ако при проверката не предоставят одобрени строителни книжа

Ако при проверката на жилищата на "ало" измамниците от Горна Оряховица не бъдат предоставени одобрени строителни книжа, незаконните строежи ще бъдат премахнати. Това каза говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева по повод предаването от румънските на българските власти на задържаните там телефонни измамници.

„В хода на досъдебното производство на ДНСК е назначена проверка от наблюдаващия прокурор, в която са извършени проверки на място и по документи на строежите и жилищата, които обитават обвиняемите лица. Към настоящия момент проверката все още не е приключила, но е установено, че не са представени одобрени строителни книжа. Ако до приключване на проверката не бъдат предоставени такива книжа, ще бъдат издадени съответните констативни актове и ще бъдат премахнати незаконните строежи“, обясни Милева.

Милева обясни, че в 12.00 часа на ГКПП Дунав мост румънските власти са предали петима души на възраст от 24 до 36 години. Те бяха обявени за международно издирване в Шенгенската информационна система на 18 април т.г. на основание на издадени от Специализираната прокуратура Европейски заповеди за арест, за участие в организирана престъпна група за телефонни измами. Те са задържани от румънската полиция същия ден в рамките на проведената под надзора на прокуратурата операция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България