Премахват незаконни постройки вдигнати върху магистралния водопровод на Велико Търново

Три констативни протокола заради незаконни постройки и съоръжения е връчила работната комисия от Общината и ВиК "Йовковци"на собственика на частния имот, който е построен върху магистралния водопровод, който захранва Велико Търново и района. До края на април незаконните обекти ще бъдат премахнати, като предстои Общината да направи обстойни проверки за други такива по целия магистрален водопровод. Това съобщи заместник-кметът на Велико Търново Георги Камарашев.

Миналата събота, когато водопроводът аварира в района на Присово, стана ясно, че част от тръбата минава под луксозния имот на бизнесмена Симеон Василев. Предприемачът е построил имота преди десетина години, но без да има необходимите разрешителни за повечето съпътстващи сгради вътре, заявиха още тогава от дирекция „Териториално и селищно устройство“ на Община Велико Търново. Тогава бе сформирана и работна група, която е проверявала два дни ситуацията със законността на къщата и прилежащите към нея басейн, постройки, навес с барбекю, ограда и др.

Три от обектите са в разрез ЗУТ, а именно-навес, ограда и басейн, като и трите трябва да бъдат премахнати, са категорични от комисията. В двуседмичен срок Василев може да обжалва констативните протоколи, въпреки, че по думите на проф. Камарашев, той е проявил разбиране и готовност за съдействие. От Общината са категорични още, че трябва да се махне цялата ограда.

"Тя е построена върху земеделска земя, чието предназначение не е сменено, и няма как да бъде масивна, допустима е само телена ограда", посочи още заместник-кметът. Няма връзка между авариралия миналата събота водопровод и незаконните постройки", допълни Камарашев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България