Преместиха сливенския арест в ремонтирана сграда в двора на женския затвор

Ремонтираната сграда на бившето парно стопанство в женския затвор стана арест.

Сливенският арест е преместен от Областната дирекция на МВР в ремонтирана сграда на територията на единствения у нас женски затвор.

Постройката е от 1987 г. е изпълнявала функциите на парно стопанство. След проектиране и ремонт, общо за 1,1 млн.лева от държавата, тя отговаря на всички европейски изисквания за изпълнение на мерките за неотклонение, в нея са внедрени последните иновации в охранителната система, има лекарски кабинет, стая за свиждане с прозрачна преграда между задържаното лице и посетителя му, отредено е място за престой на открито, съобщи директорът на затвора ст.комисар Йордан Данев. Фактическото преместване на ареста ще приключи до 2 седмици. Зам.министърът на правосъдието проф.Николай Проданов откри новия обект и отбеляза, че преместването на арестите от Областните дирекция на МВР в затворите се оказало ефективно решение.

Досега арестът се намираше на петия, последен етаж в сградата на МВР в областния град. Липсата на климатици, на санитарни удобства и най-вече невъзможността да бъде осигурено място за престой на открито стана повод много лица, пребивавали в ареста, да осъдят Главната дирекция за изпълнение на наказанията по Закона за отговорността на държавата и на общините за вреди. Заради лошите условия в ареста имаше и голям бунт сред задържаните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България