Премиерът: Ако се преборим за младежката зимна олимпиада, ще имаме спортни успехи

Такива като вас трябва да са пример за младото поколение. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание, след като министърът на младежта и спорта Красен Кралев запозна министрите с медалистите от Младежките олимпийски игри.

„Благодаря на треньорите, защото без вас нищо не става. Второ, благодаря на тези млади деца, защото именно такива като вас трябва да станат пример за всички останали - като има някой по-буен и агресивен, да отиде в залата по борба, по щанги, за да види, че не е лесно. Вие сте пример за младото поколение. Чест е за нас, че ви има“, коментира Борисов.

„Ако се преборим и за младежката зимна олимпиада, ще имаме успехи в зимните спортове. И най-важното е понеже сте в такава възраст – в България най-често се губи добрият спортист в тази възраст, когато славата започва да изпреварва ума и тогава е най-тежко. Така че слушайте треньорите, защото те са най-важни, за да може да продължават успехите и занапред“, каза още Борисов.

Той се пошегува, че част от министрите са доста скарани с физическото и каза на младите спортисти, че могат да го наричат „чичо Бойко“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България