Премиерът Бойко Борисов е в Солун за срещa с Алексис Ципрас и Александър Вучич

СОЛУН. От специалния пратеник на "Труд"

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Солун, където днес ще проведе срещи с премиера на Гърция Алексис Ципрас и със сръбския президент Александър Вучич. По време на разговорите ще бъдат обсъждани теми, свързани с регионалната сигурност и сътрудничество, добросъседството и европейски въпроси.

По-късно се очаква да бъдат направени и официални изявления.

В рамките на визитата си в Солун министър-председателят е придружаван от вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Предвидено е министър Московски да подпише от името на българското правителство меморандум за развитието на мултимодален коридор Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе. Документът регламентира подготвителните работи и съвместното управление от България и Гърция на коридора. Проектът предвижда свързването на река Дунав, Черно и Егейско море със скоростен железопътен коридор, както и развитие на пристанищата, които са част от основната ТЕН-Т мрежа. Включено е изграждането на двойна електрифицирана жп линия с внедрена ERTMS система за управление на железопътния трафик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България