Премиерът Бойко Борисов: Изказването на президента е вероломно нападение срещу кабинета

Има ли премиерът общи бизнес интереси с Пеевски, попита Румен Радев

“Ако трябва да използвам военни термини, изказването на президента беше вероломно нападение срещу правителството”, заяви премиерът Бойко Борисов. Думите му бяха част от острите искри, прехвърчали задочно между “Дондуков 1” и “Дондуков 2”, в които Борисов и президентът Румен Радев си отправиха обвинения в политически “грехове”.

В сряда вечерта “В президентството има един човек, който пише речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от Би Би Ти – телевизията на Пеевски”, заяви Борисов, като допълни, че говори за началника на политическия кабинет на президента Иво Христов. Дори го нарече “сив кардинал”. Самият Христов обясни в личния, си профил, че наистина е работил в Би Би Ти, но тогава тя е имала друг собственик. Дори допълни, че пиарката на министър-председателя Севдалина Арнаудова е работила в същата телевизия.

“Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски смятам за груба манипулация”, заяви вчера в БТА Румен Радев. “Ако някой смесва моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с него? Продължава ли да разпределя общесвени поръчки в интерес на г-н Пеевски?”, запита Радев.

“Абсолютно ми е чиста съвестта. Искам да се обърна към президента - ако има данни за мой бизнес или нещо общо, което съм направил с Делян Пеевски, то веднага да сезира прокуратурата. Аз заявявам, че такива няма.”, отвърна от своя страна Борисов. Според премиера той с нищо не бил обидил Радев или президентската институция.

ПОЗИЦИЯ

Делян Пеевски: Премиер и президент да решават проблемите

си като генерали, а не да се упражняват върху името ми

Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме използват в опит за разрешаване на съществуващите между тях, или между техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, особено с подобна неприемлива за институциите, които представляват, риторика. Това се посочва в позиция на депутата от ДПС Делян Пеевски, разпространена до медиите, във връзка с изявленията на президент и премиер.

“Не познавам началника на кабинета на президента Радев - Иво Христов, като същият никога не е работил за мен. Не приемам замесването на моето име с това на премиера Борисов, по начина, използван от президента Румен Радев, тъй като нямам и никога не съм имал бизнес-интереси или други обвързаности с премиера”, казва Делян Пеевски. “Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии”, посочва още Пеевски. И в заключение добавя:”С тези си действия и забъркването на името ми в техните търкания, премиерът и президентът се поставят единствено в услуга на хора като Иво Прокопиев и олигархичните кръгове около него, чиито задкулисни бизнес интерес аз разобличавам през моите медии”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика