Премиерът Бойко Борисов: Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор

Снимка: Фейсбук

Не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът

Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на партията в зала Арена „Армеец“.

„Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, заяви Борисов.

Той призова местните структури на партията да се организират добре за изборите. „Помолете се на хората да ни извинят за слабостите. Извлекли сме си поуки. Много добри неща правим, но това веднага се приема за даденост. Навремето не е имало нито паркове, нито фонтани, нито метро… сега, когато работят, пак са недоволни. Всеки ден трябва да се доказваме. Имаме още много енергия да си изкараме мандата, местните избори. Но помолете се на хората да се върнат в неделя и да гласуват – нека да направят този жест към нас“, коментира Борисов. „Още вечерта на изборите на 26 май ще започнат преговорите между основните политически европейски сили. На 28 май се събираме в Брюксел вече да се взимат решения. И когато партията е победила, имам силата да отида да предлагам моя кандидат. А ако загубим, не е същото. Така че тези избори са важни за нас, за Манфред Вебер, за Европа. Така че, мили мои, максимална концентрация. Помните при предишни избори лъжата – това се готвят да направят пак примерно четвъртък или петък, за да не можем да реагираме. Така че искам да сме максимално концентрирани тогава“, каза още Бойко Борисов.

Борисов обяви, че в сряда стартира изграждането на интерконектора България-Гърция.

"В момента през България преминава 17 млрд. куб. м газ към Турция, Гърция и Македония. Със спирането на този газ нашите тръби се изпразват. Искаме да си останат нашите колички. За да е спокоен Западът сряда стартираме изграждането на интерконтектора България – Гърция, за около половин милиарда лева, да има диверсификация“, допълни премиерът. „Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб „Балкан“. Ще загубим 2 млрд. но ще ги компенсираме. България вече една година се движи в тези срокове, за да имаме пълна диверсификация“, заяви той. „Предупреждавам партията в петък и или четвъртък ще се опитат да ни направят поражения. Направихме си промените, извлякохме си поуките, но партията се вдигна. Това ги плаши. Да не пропусна да поздравя Мария Неделчева, защото тя разби кандидата на БСП - злоба и жлъч, срещу познания, ум, компетенция.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика