Премиерът Бойко Борисов: Коалицията си работи прекрасно (ВИДЕО и СНИМКИ)

Лидерите на всяка политическа партия си имат своя политика и си я развиват и говорят. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството - а това не пречи, заяви министър-председателят Бойко Борисов на въпрос във връзка с разногласията в "Обединени патриоти", който е в Димитровград, където присъства на откриването на нов завод за автомобилни фарове.

Сутринта имахме Министерски съвет и прекрасно си работи Коалицията, каза ясно премиерът.

Бросиво допълни и, че напрежението в малката коалиция не се е отразява и на инвестиционния климат в страната.

„Това е най-важната политика - повишаване на доходите, работните места и високо технологични производства“, посочи още премиерът. „Искам да поздравя инвеститорите, защото това е едно много високо технологично предприятие, всичко е роботизирано. Предвижда се още 400 работници да назначат и да доразвият целия завод. Те си подготвят и обучават работниците, които са от Хасково и Димитровград. На такива заводи се радвам, защото те създават БВП, създават работни места“, каза още Борисов.

Много отдавна трябваше да светне синята лапма на хасковския кмет Добри Беливанов, каза премиерът на въпрос заради нерешените проблеми в града. Много пъти му исках оставката и исках да напусне този пост, но това е една от грешките на хасковската партийна организация, която е допусната и дано на местните избори след месеци да подберат точния човек, допълни Борисов.

Защото толкова много неща се направиха за Хасково - и пари се дадоха за кладенците и да ми зададете този въпрос е срам за всички по веригата надолу“, коментира още Борисов. Във връзка с отпуснатите 2 млн. лева от Министерски съвет за изграждането на осем събиращи кладенеца и два водопровода в Хасково заради наличието на уран във водата, премиерът посочи: „Ако не са ги направили – съжалявам. Ще се занимая със случая. Това, което е зависило от мен да изпратя парите, съм го направил“.

Нямам нищо общо с обвиненията срещу Елена Йончева, крадецът вика дръжте крадеца. Това каза пред журналисти министър-председателят във връзка с твърдението на Елена Йончева и БСП, че правителството и премиерът използват Специализираната прокуратура за публично унижение на своите противници.

„Нито знам, нито се интересувам от тази партия и тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат Бойко Борисов. Всички свои неудачи – с Бойко Борисов. Съжалявам, че говоря за себе си, но нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било“, коментира премиерът.

„Има специализирани органи, нали всички говорят да има институционалност? В момента институциите работят. Какво общо имаме ние с тази работа? Когато повдигнаха обвинения на Делян Добрев, ние какво казахме? Нека си свършат работата, да се направят съответните проверки. Когато хванаха техния депутат, че купува гласове, те какво казаха? Когато обвиниха Цветанов по времето на мандата на БСП, помните ли какво казахме? Нека прокуратурата и службите си свършат работата, ако има виновни да бъдат наказани“, каза още той.

„Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Отново се отнема вниманието от реалната политика – увеличаване на доходите“, заяви министър-председателят. Това значи добър инвестиционен климат, допълни той.

Затова сега така ударно стартирахме "Хемус", искам до март месец да направим поне три копки на лотове на магистралата. Защото виждате на юг по магистралите завод след завод, на север няма нищо, коментира Борисов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България