Премиерът Бойко Борисов обяви на полигона “Ново село”: Създава се Командване за спецоперации (обзор)

Откриването е на 18 март г., щабът ще е в Пловдив

Увеличават числеността на командосите

До края на годината трябва да станат факт промените в Закона за отбраната и Въоръжните сили за сформиране на Командване на Силите за специални операции. Това каза премиерът Бойко Борисов на полигон “Ново село”, където наблюдава заключителния етап на многонационалното учение “Тракийски меч-2018”, в което участваха формирования на специалните сили по инициативата B-9 от Югоизточна Европа със столици Анкара, Атина, Белград, Букурещ, Подгорица, Сараево, Скопие, София и Тирана, с подкрепата на авиация на Въоръжените сили на САЩ и на България.

Министър- председателят посочи, че е дал указания да се увеличи численият състав на нашите Сили за специални операции и да се отпуснат средства за подобряване на оборудването, включително и осигуряването на най-добри парашути. Още в сряда той ще има разговор с министъра на отбраната Красимир Каракачов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев по този въпрос, които също бяха на учението.

Премиерът не се е отказал и от намерението за ремонта на специализирания полигон “Црънча”, както и на другите райони на 68-а бригада.

Новото командване ще бъде в Пловдив. Очаква се откриването да се състои на 18 март 2019 г., на която дата през 1943 г. е създадена Парашутната дружина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България