Премиерът Борисов: Разтревожени сме от подготовката на "поход на надеждата" от мигрантските лагери в Турция

Снимка: Пламен Стоименов, Архив

Бих искал баварският колега да знае, че ние сме разтревожени от подготовката на така наречения поход на надеждата, който се организира в лагерите в Турция. Това каза министър-председателят на България Бойко Борисов по време на кръгла маса на тема "Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България".

Той посочи, че понеже през България не е лесно да се премине, в момента има над 30 хил. души, които сe организират да тръгнат по Балканския път, през Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Австрия и Германия. Според него това е много силна организация и, ако тръгнат жени и деца и с тях се атакуват границите, ще стане голям проблем.

България, макар и да показва добри резултати, сама не може да се справя срещу сериозните проблеми с миграцията, трябва да й се помага, каза още Борисов.

Мигрантите в Турция са близо вече 4 млн. В Крим - знаете проблемите. В Косово - знаете проблемите. България сама срещу толкова сериозни проблеми не може да се справи. Трябва да й се помага. Показваме, че го правим, но дето се вика – издъхваме. Това са години наред. Няма никакъв шанс това да приключи, то ще става по-тежко. Европа е най-хубавото място в света. Най-хубавото място за живеене. Вие баварците сте допринесли изключително много за това, каза още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България