Премиерът Борисов: Възстановяваме програмата за саниране от следващата година, но по нов модел

Премиерът Бойко Борисов обяви, че от следващата година ще бъде възстановена програмата за саниране на старите блокове, но се търси нов модел.

"Изчакваме малко, защото когато програмата работеше - и виждате разликата между санирани и несанирани блокове - тогава всички си мълчахте. Сега реагирате, значи явно трябва да се спре нещо, за да се види колко е било добре. Обмисляме, за следващата година какво да правим", обърна се Борисов към журналистите по време на посещението си в Пазарджик.

"Това е като Коледа и Великден когато даваме по 50 и няколко милиона за пенсионерите, все едно не ги даваме", добави той.

направи и инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик и подчерта важността на обходните пътища за индустрията. От АПИ предвиждат цялостен ремонт на път II-37 Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, който не е основно ремонтиран от изграждането си, както и проект за изцяло ново трасе на околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкият трафик от урбанизираните територии.

"Околовръстното шосе е много важно за града. За три месеца ще го построят. До края на годината искам да е готово. Ще отпуснем целево пари", каза министър-председателят.

"Индустриализацията, която е факт, изисква и обходи за градовете. На 10 секунди минават тирове. Заслужава ли го Пазарджик - не. Затова ще им направим обход. Дадохме пари за парка, всички училища и детски градини са санирани, за стадиона"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика