Премиерът Борисов в Мюнхен: Ние сме семейство във всяка една сфера с германската автомобилна индустрия (ВИДЕО)

Досега имахме работно посещение с премиера Маркус Зьодер, с който имаме стара дружба от много време. Много немски заводи се направиха в България, особено в автомобилната индустрия на всички нива, както и този в Шумен, който открихме сега с най-мощната преса. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след среща с премиера на Свободна държава-Бавария в Мюнхен.

"С баварските колеги работим много по-инвестициите, обучението и на по-високо ниво да се мине. Имаме покана за септември в Мюнхен да докараме всичките заводи, които са в машиностроенето, електрониката, индустрията и да направим видео презентация, с целия немски бизнес и български гозби, защото много са се харесали на Зьодер, и да съединим максимум икономиката на Бавария и България", каза Борисов.

Попитан какво мисли за оставката на Тереза Мей, той отговори: "дано не ми се сбъднат най-страшните прогнози, че месеци наред ние заради нея и надеждата за Брекзит ще го направим като хората, а сега тя ще си тръгне и ще дойде някой друг и трябва да си говорим пак. Няма да е коректно и честно, но това направихме. Съжалявам, с нея работихме много добре", каза той.

Ние със сърце и душа си подкрепяме Манфред Вебер на 100%, допълни Борисов.

"Германците си ни харесват и обичат, знаят, че сме най-стабилната държава на Изток", каза още той.

"Ние се целуваме и обичаме с германската индустрия. Толкова вече сме обвързани, че ние сме семейство във всяка една сфера. Дали е фар, дали е мигач, маншон, носач, спирачка, дистанционно и т.н. всичко се произвежда в България. Това е мощна индустрия", каза Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България