Борисов в Пловдив: Милиони наляха от "Америка за България" в различни обекти (ВИДЕО)

"Искам да благодаря на Нанси Шилър и Фондация "Америка за България".  Нашите политически опоненти много обичат да казват, че сме дали милиарди за самолети, но дружбата ни със САЩ не върви само по линията на военните базите в България. За радост с тях правим неща, които най-много ми харесват - това са историята, археологията и културата. Милиони наляха от Америка за България, и държавата и общината, в различни обекти. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като посети Голямата базилика в Пловдив, площада на града и галерията.

"И това, че от водещи американски медии има гости тук, за да могат да го предоставят на по-голям кръг от читатели и зрители. Пловдив е един от много малкото живи градове, легнал върху такава история и археология. Сега хората могат да го видят. Бизнесът ще е доволен заради туристите, също при тази реклама, която правим", каза пред журналисти премиерът.

"Ще използваме всички контакти на "Америка за България" да промотираме и да дойдат повече гости", каза той.

"Нанси ми обеща, че в сряда ще посетят и кулата край Маноле, което е уникален обект в Европа. Разкопките в Петрич на царския град - Нанси ще отиде да го види. Солниците  в Провадия, за Перперикон да не говорим - това е каменен град, уникален град", заяви премиерът.

Според министър-председателя, по модела на Гърция и Италия страната ни може да има редица ползи от промотирането на археологическото си богатство.

В Пловдив министър-председателят Борисов посети и новата галерия на улица „Гладстон“. Строежът на галерията приключи в края на август, а в началото на септември в нея беше открита първата изложба. Строителството на изложбената зала продължи близо година, като стойността на проекта е 4,2 млн. лв. От тях 3,5 млн. лв. са отпуснати от държавата във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България