Премиерът Борисов: Замесените в имотни скандали да подадат оставки или да излязат в дълъг отпуск

Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка. Това каза в централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

"Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките", препоръча премиерът.

"Аршинът и стандартът трябва да бъде един и същ. Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките и то максимално прозрачни проверки", заяви Борисов.

Минути преди това от Главната прокуратура съобщиха, че са разпоредени проверки по публикации в медиите за придобити недвижими имоти от Пламен Георгиев – Председател на КПКОНПИ, от сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и от съпругата на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България