Премиерът Борисов: За какво ни е ресор Земеделие в ЕК? Искаме модерните технологии

Ресорът в ЕК, който България иска са модерните технологии - киберсигурност и т.н. - това сме го заявили в Брюксел преди месец и половина. Това коментира пред медиите премиерът Бойко Борисов във връзка с публикации, според които страната ни има амбиции към ресор "Земеделие" и се надява той да бъде даден на българския еврокомисар Мария Габриел, която в момента отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество".

"Някой си измисля глупости и вие ме карате да ги коментирам. Питайте нещо, което е важно, а не измишльотини", обърна се Борисов към журналистите.

"За какво ни е ресор Земеделие? Там парите са разпределени и всичко е ясно. Казвам го ясно и точно - искаме ресора, който е сега, плюс разширение към него", подчерта той.

По думите на премиера, във вторник ще има повече информация по темата, след срещата на новия председател на ЕК Урсула фон дер Лайен с Мария Габриел.

Финансовият министър Владислав Горанов пък каза, че НАП има достатъчно пари, за да плати глобата, наложена от Комисията за защита на личните данни във кражбата на информация. "Това няма да се отрази на бюджета", увери той и подчерта, че гражданите няма да бъдат засегнати по никакъв начин. По думите му, в НАП са направени достатъчно кадрови промени и нови няма да има. "Имаше вече две оставки, на хората, които отговарят за киберсигурността", припомни Горанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България