Премиерът Борисов: Набелязани са мерки за италианския боклук

Набелязани са мерки за италианския боклук, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата в Министерския съвет за водната криза в Перник.

„Вчера асоциация за дрехи втора ръка излиза с писмо, че видите ли предлагам мораториум върху боклуците. Ние никога не ги разглеждаме, не сме ги разглеждали тях. Боклуци са това, което виждате в Бобов дол, на пристанището във Варна, в Плевен. Мисля, че всички трябва да аплодират дейстивята на полицията, прокуратурата, министерството, това да бъде разбито. Въобще не е ставало въпрос за тази асоциация, за този проблем. Няма как в момента съм разпоредил на криминалистите да изземват пепелината от ТЕЦ-овете. Ако някой е горил, от пепелината ще хванем какво са горили“, допълни още Борисов.

Той подчерта, че към италианския боклук са набелязани мерки. „И на „Митниците“ сме разпоредили за проверка на влаковете и на контейнерите. Така че за този тип боклуци или отпадъци става въпрос. Виждате как панически ги изкарват, хвърлят ги по улиците и бягат. По цялата страна ДАНС, МВР и прокурорите се занимават с тази работа“, допълни още министър-председателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България