Премиерът Борисов: Над един милиард се дават за образователна инфраструктура (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на модернизираната учебна база на НСА на ул. "Гургулят" 1.

Да ви поздравя за това, което сте направили - поне отвън изглежда добре, ще видим и отвътре, това е за около 4-5- милиона, коментира Борисов. Имайте предвид, че само по регионалното министерство над 1 милиард се дават за образователна инфраструктура - за строителство, ремонт, обзавеждане, учебни сгради. Отделно от министерството на образованието, отделно от тези целеви постановления, които пращаме за училища и детски градини по цялата страна, отбеляза премиерът.

"Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал доктурантура. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на Академията, да си управлява", заяви той.

"Да сме живи и здрави. Господ да е с нас. И само работа - показваш и оставяш да коментират. Но им остави снимките, да видят какво беше. Защото много бързо забравят какво беше преди 10 години, но да не богохулстваме", коментира още Борисов.

В ремонта на учебното заведение са инвестирани над 3,7 млн.лв., осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

В сградата се обучават предимно студенти от приоритетните направления "Педагогика на обучението" и "Спорт". Сред присъстващите бяха и кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министър Деница Николова и други.

За мен е удоволствие да поздравя Националната спортна академия и всички участвали в този процес по обновяване. Тази промяна на тази знакова сграда e знак за промяната на града", заяви Фандъкова и пожела успешна учебна година.

"Най-важното за един град е финансирането на училища и университети, защото всеки лев, инвестиран в образование, е инвестиция в бъдещето. Всяко едно спортно събитие в Студентски град се организира съвместно с НСА. Много още са съвместните проекти, които финансираме заедно. Но най-важното е, че работим заедно София да се превръща в активен град", добави още тя.

"Да покажем на БСП какво е. Осветление, нови дъски", заяви премиерът Борисов по време на обиколката в обновената сграда.

"На времето до "Симеоново" имаше рейс, викахме му триста и пеш. Спираше ни в "Младост" и до "Симеоново" ходехме пеш, никой не ни питаше. Студ, виелици. А сега си имаме сграда в центъра на София.", отбеляза Борисов.

"Ресори е грешно да се говори, защото все някой държава ще отговори. Убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни хареса, ще е модерен и ще е достоен за България. И с поне 3 пъти по-голямо финансиране от сегашния", коментира премиерът темата за разпределението в новия състав на Европейската комисия.

Помолиха докато не се сглоби, не знам италианците дадоха ли комисар, да не се коментира. Когато се сформира цялото правителство, ще излезем и ще кажем", категоричен бе премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика