Премиерът Борисов на Webit: Трябва да подготвим нашите деца да са в крак с технологиите

И днес като те гледах на това място беше пустош, а на улицата отсреща имаше разпадащи се казарми. А днес има зали, отсреща е “София Техпарк“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на фестивала за високи технологии Webit.

Той поздрави участниците на фестивала, организатора Пламен Русев и неговите родители, които за първи път са на подобно събитие. „Не само позитивна емоция, просто мога да кажа браво на тези хора, браво и на твоите родители“, заяви Борисов. Той коментира образованието на младите хора. „Затова решихме, че горе-долу за 10 години минават учениците от първи клас до 10-и. Затова решихме да инвестираме в учителите. Не само в техните заплати, в образованието на децата. Технологиите няма да ни чакат, те се развиват не за 2-3 години, а в рамките на дни и трябва да подготвим нашите деца, да са в крак“, заяви премиерът.

“Когато бях главен секретар българите бяха на второ място в света по източване на банкови карти. Сиреч още преди да се заговори в света за защита на банковите карти, българските деструктивни хакери успяха да разбият тези защити. България успя да излезе от всички черни списъци“, подчерта той. „И ако всички тези млади криминални престъпници не се бяха вкарали в тази криминална схема, а ако се бяха вкарали в Google, Facebook пак щяха да са много богати и да не лежат в затворите. Българите са много иновативни, много умни“, посочи Борисов. „Само преди няколко години отсреща бяха поляни и ливади, а сега се е събрал елитът на високите технологии“, каза още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България