Премиерът Борисов: Обмисляме да направим безплатна храна в детските градини

Кадър от фейсбук/ Бойко Борисов

В Сливен премиерът Борисов посети множество обекти, които се обновяват. "Запознах се с ремонта на обновена детска градина в града", написа министър-председателят в официалния си профил във фейсбук.

В областта по оперативни програми са сключени общо 18 договора на стойност 46 млн. лв. Със средствата, освен обновяване на градската среда, се финансира също модернизацията на 9 училища и детски градини, в които се образоват близо 2300 деца, и 5 социални обекта, които ще осигурят грижи в процеса на деинституционализация за 265 лица.

Кръговото на „Розова градина“ е изградено със средства от правителството-почти 3 милиона лева и е много важно за града. В града по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са завършени 18 от одобрените за участие в програмата 51 блокове. Още 14 са в етап на строителство. За останалите са обявени обществени поръчки. В квартал "Република" е изграден чисто нов пробив на улицата, за който правителството отпусна 1,6 милиона лева. С близо 2 млн. 200 хил. лв. е обновено поречието на р. „Асеновска“. В града се обновява и зала „Асеновец", която не е била ремонтирана от построяването й през 70-те години.

Обмисляме да направим безплатна храна в детските градини, заяви Борисов по време на посещението в Сливен. „Обмисляме да направим безплатна храна в детските градини“, посочи премиерът, като попита министъра на образованието и науката Красимир Вълчев защо Сливен е областта с най-висок процент с рисковите групи деца, които отпадат от образователната система. Вълчев отговори, че причините са много – заради високия дял на малцинства в населението, както и напускането на учители от системата. Красимир Вълчев увери, че се извършат усилени мерки, за да се преустанови този процес. „40 хил. деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класната стая. Като няма образование какъв да стане – или социално слаб или крадец - едно от двете“, допълни министър-председателят.

Премиерът Борисов коментира още, че пътят Стара Загора – Сливен се прави. „Фирмите пак са сливенски. Това са си работни места и заплати“, заяви премиерът. „Като вземем и новите влакове, се качваш на влакчето - вътре интернет, климатици. Както подменихме градския транспорт, така сега ще подменим и влаковете“, допълни премиерът.

Сега почнаха всички да искат саниране, но като говореха Радев и Нинова, Данчо Цонев онзи ден каза, че не му харесвало санирането, а в същото време - имало пари в държавата, не се управлява добре, но имало пари. Когато не се управлява добре, няма пари в държавата, заяви Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика