Борисов подкара катер във Варна (ВИДЕО)

Добре е, че икономиката тегли напред, за да можем да отделяме средства за модерна техника, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов подкара катер от Морската гара във Варна, където ще се проведе среща с пожарникарите в пожарната служба в "Аспарухово".

Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника, отбеляза министър-председателят на националното военноморско учение „Бриз 2019“. До фрегатата „Верни”, откъдето ще проследи различни епизоди от учението, премиерът стигна с бързоходен моторен катер 213. Катерът е дарен през 2018 г. от САЩ и разполага с най-модерната навигационна апаратура.

Националното военноморско учение „Бриз 2019“ се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно.

В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни.

По-рано днес БСП и "Воля" поискаха президентът и премиерът да се явят в парламента заради изтребителите F-16, но и двамата не са в София. Румен Радев е на събора в Рожен, а Борисов - във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България