Премиерът Борисов посети Голямата базилика на Филипопол в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на откриването на 75-я Международен технически панаир в Пловдив, който ще продължи до неделя. Преди това министър-председателят посети Голямата базилика на Филипопол заедно с шефката на "Америка за България" Нанси Шилър.

Борисов разгледа над 2 декара антични мозайки по римски образец. "Това е голямо богатство", обърна се към присъстващите премиерът.

Министър-председателят разгледа базиликата с очила за виртуална реалност (VR - virtual reality), което симулира културната забележителност така, както е била по време на Античността в своя оригинален вид.

На панаира ще участват близо 600 фирми от 34 държави, а страна партньор е Русия. Нови изделия и технологии ще бъдат показани в пет изложби - „Ауто сити Пловдив“, Машиностроене“, „Стройтех“, „Енеко“ и „Инфотех“.

Ще има и Седмица на дигиталните технологии с 13 безплатни конференции, над 200 лектори, експозиции и шоу, кариерна зона и работилница за деца.

Днес в рамките на деловата програма ще се състои форум „Научно-техническо и образователно сътрудничество между Русия и България: глобален алианс”, организиран от Министерство на науката и висшето образование на Руската федерация. Ще се състои и конференция „Нови печеливши бизнес модели и иновации в съвременната журналистика“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България