Премиерът Борисов прати двама министри в Мизия и разпореди улиците да се оправят до дни

Премиерът Бойко Борисов разпореди разрушените от пороя улици в град Мизия да бъдат възстановени до дни.

На днешното правителствено заседание министър-председателят изпрати регионалния министър Николай Нанков и на вътрешния Валентин Радев да отидат на място и да огледат щетите, както и да бъде намерена процедура, така че кметовете да възложат ремонта на улиците. След това средствата ще бъдат възстановени от фонда за подпомагане

"Нанков, да отидете да видите с Радев по Мизия и Дупница улиците, които ги дават разрушени по телевизията, да възложите на кметовете още днес да почнат да асфалтират. Фондът след това да ги оправи. Така че хората още днес, утре да може да се прибират по къщите. Намерете начина, по който кметът да възложи и вие веднага да го реализирате“, заяви Бойко Борисов.

Над 20 машини, леки и тежки, работят за почистване на калта и тинята на засегнатите улици. Говорим за горната част на Мизия, не за долната, която беше залята 2014 г. от наводнението, за кални потоци, дошли от съседните дерета. Вече от днес ще започне и това, което казвате, посочи на свой ред министър Нанков.

„Язовири, дерета, има други. Улиците, където живеят хората в градовете и селата, където мина наводнението и ги показват по телевизиите, веднага кметовете да възложат, да ги оправят и от Фонда за подпомагане след това ще им оправите парите. Но не първо да кандидатстват, да мине един месец, докато минат комисии, второ, трето. Веднага да възложат и да приведат в ред“, отговори премиерът Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България