Премиерът Борисов пристигна в Брюксел

Снимка: фейсбук/ Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел. Той ще проведе среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Главната квартира на Алианса в Брюксел. Борисов и Столтенберг ще обсъдят партньорството в областта на отбраната и сигурността в рамките на НАТО, предизвикателствата пред партньорите в Пакта и изпълнението на финансовите им ангажименти за повишаването на инвестициите в колективната отбрана. В рамките на разговора българският премиер и генералният секретар на Алианса ще се спрат и на задълбочаването на индустриалното сътрудничество в областта на отбраната, съобщават от МС.

Чрез политиката и действията на българското правителство страната ни остава силно ангажиран и лоялен съюзник на Северноатлантическия Алианс. В този контекст България отдели над 3 % от БВП за отбрана през настоящата година, което ни поставя на второ място след САЩ в НАТО. Бюджетът за сектора отново ще бъде висок и през 2020 г.

По-късно министър-председателят Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет в Брюксел. На него държавните и правителствени ръководители ще обсъдят изменението на климата и дългосрочния бюджет на ЕС, както и Брекзит и подготовката за преговорите по бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство след оттеглянето му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика