Премиерът Борисов пристигна в Израел

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Израел. На летище Бен Гурион той бе посрещнат от посланика ни в Тел Авив Димитър Михайлов и от посланика на Израел в България Ирит Лилиан, както и оцелялата от Холокоста Хени Лорер.

Днес Борисов ще вземе участие в годишната конференция на Международния институт по контратероризъм, където е предвидено негово изказване.

Работното посещение на премиера продължава и утре, когато ще се срещне с израелския си колега Бенямин Нетаняху. Последната среща между двамата беше на 13 юни.

Предстои и на тържествена церемония в парк „Чарлз Клор“ в Тел Авив да бъде открит паметник- символ на повдига на българите за спасяването на евреите през Втората световна война. Идеята за два идентични паметника, които да се поставят в София и в Тел Авив, се зароди през 2013 година, забавянето с 5 години обаче повреди първоначално направения монумент. Това наложи през март тази година кабинетът да отпусне 36 хил. лева за нова отливка на паметника.

Премиерът посещава Израел за втори път в годината, в която отбелязваме 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България