Премиерът Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща на върха

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща на върха в гръцкия град. Форумът е двудневен и се провежда под егидата на президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос. На Срещата на върха ще бъдат и премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В общия стремеж към засилването на регионалното сътрудничество участниците във форума ще обсъдят перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж в страните. Реализацията на съвместните транспортни и енергийни проекти и разширяването на потенциала в секторите от регионален интерес също ще бъдат част от темите на Срещата на върха.

Преди старта на форума министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис. Двамата правителствени ръководители ще обсъдят възможностите за засилването на двустранния политически и икономически диалог.

Премиерът коментира програмата си и във Фейсбук, където написа: "Пристигнах в Гърция, където ще участвам в Четвъртата среща на върха в Солун. Заедно с премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев ще обсъдим перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж, реализацията на съвместните транспортни и енергийни проекти".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини