Премиерът Борисов присъства на възобновяването на строителството на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов е в Пловдив където даде официален рестарт на възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев". Заедно с него е и министърът на спорта Красен Кралев, който пожела много победи на ФК "Ботев".

"Днес помогнахме на "Арда" Кърджали, които за първи път са в А група. Отпуснахме пари за осветление и терен - това, за което помагаме на всички", коментира Бойко Борисов. "За нас с Горанов е по-лесно да не даваме. Мисля, че общинският съвет трябва да помисли за една символична такса - 100 лв. например, за да не плащате огромните пари, над 20 000 лева, които давате сега", обърна се той към ръководството на клуба и привържениците. "Ще помогнем, но искам да видя че напредвате със строителството", добави той. Премиерът призова привържениците да пазят съоръженията.

Реконструкцията на стадион „Христо Ботев“ започна през лятото на 2013 година. Съоръжението трябваше да е готово за две години, но проектът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години е вдигнат само грубият строеж на южната и източната трибуни на стадиона. Инвестираните до момента средства са 10 милиона лева. Обектът е спрян до Акт 10.

По-късно премиерът посети Пловдивската духовна семинария, където също тече реконтрукция, за която държавата е отпуснала 600 000 лева. В момента там се обучават 150 ученици, на пълен пансион.

Борисов беше посрещнат от Пловдивския митрополит Николай, който благодари на правителството и министър-председателя за цялостната грижа към църквата и нейните храмове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България